Kompanija Automattic na našem tržištu nije toliko poznata pod ovim nazivom, ali ona stoji iza projekata poput WordPress.com i WordPress.org, CMSa koji pokreće najveći broj web sajtova na tržištu i koji i mi koristimo kao engine za sve naše web projekte. WordPress trenutno pokreće 23% svih sajtova na internetu.

WooThemes je, pored toga što su kreirali veliki broj tema za WordPress, kreator najpopularnijeg ecommerce dodatka za WordPress – WooCommerce.

Met Vulenveg (Matt Mullenweg), osnivač kompanije Automattic, objavio je ovu informaciju na svom blogu.

“Ovo nije nova ideja”, rekao je. “Na WordCamp pre par godina, neko iz publike postavio mi je pitanja kada ćemo moći da kreiramo onlajn prodavnice tako lako kao što smo omogućili kreiranje bloga. Svi su mu aplaudirali; dugo je postojala potražnja za boljim ecommerce funkcionalnostima, ali je bila van oblasti koju je Automattic moga da obavlja na pravi način.”

Ovo je od sada promenjeno, jer je WooCommerce platforma postala deo Automattic grupe.

WooCommerce je u poslednjih par godina izdvojio u odnosu na ostala ecommerce rešenja za WordPress i oko sebe stvorio jaku zajednicu. Sa preko 7,5 miliona preuzimanja i preko milion aktivnih instalacija, WooCommerce je prestigao Magento na listi top 10 ecommerce rešenja.

Video:

(ilustracija: http://ma.tt/2015/05/woomattic/)

Share the joy