Prošlo je dosta vremena od kada sam pisao o IPS (Instant Plaćanje), u međuvremenu je ovaj servis i pušten i danas možete pored instant transakcija (slanja novca u realnom vremenu) i plaćati na ovaj način na mestima prodaje.

Da se podsetimo:

IPS transakcija podrazumeva slanje novca sa tekućeg računa, na tekući račun (npr između dve osobe) pri čemu se transakcija izvršava u realnom vremenu (do 10 sekundi), 24/7, pa i između različitih banaka.

IPS POS plaćanje je plaćanje na prodajno mestu, gde se skeniranje QR koda (od strane trgovca ili od strane kupca), inicira tranakcija koja se takođe vrši sa tekućeg računa (dakle, bezgotovinska, beskontakna transakcija u kojoj ne učestvuje platna kartica).

Ok, šta je CAS?

CAS (Centralna adresna šema) je novi servis koji će biti omogućen građanima, korisnicima tekućih računa kod domaćih banaka, a omogućiće – uprošćeno rečeno – P2P (pear to pear) transakcije bez potrebe da znate broj računa osobe kojoj šaljete novac.

Kako radi CAS?

Da biste koristili CAS, neophodno je da kod svoje banke (putem npr mobilne aplikacije), registrujete CAS avatar. U ovom trenutku, to je broj mobilnog telefona (isti onaj koji ste registrovali u banci).

Od tog trenutka, u CASu će se kreirati vaš profil, tj par (1) broj mobilnog + (2) broj tekućeg računa.

Da biste nekome poslali novac, sve što će biti neophodno je da u okviru mobilne bankarske aplikacie odaberete uslugu CAS Prenesi, a potom ili ručno unesete ili iz vašeg imenika odaberete kontakt osobe kojoj šaljete novac (naravno, neophodno je da i ta osoba ima CAS nalog).

Izvršiće se upit u CAS bazu, pronaći korisnik i sve što preostaje je da unesete iznos i pošaljete.

Transakcija se izvršava putem IPS (instant transakcija plaćanja), te će novac na računu biti u roku od par sekundi, jer servis radi 24/7.

Scenario bi izgledao ovako

Drugar izveo devojku na piće, shvatio da nema ni dinar na računu, šalje mi SMS: “Brate, pomagaj!”

Ja pokrećem mobilnu bankarsku aplikaciju, pokrećem transakcij plaćanja i odabirem opciju CAS u delu “Na račun” ili kako već stoji u vašoj mobilnoj aplikaciji.

Ovde, mogu da ukucam broj telefona ili email, ili da pozovem kontakt listu telefona i odaberem broj.

Mobilna aplikacija preko moje banke, klontaktira CAS i proverava da li za postojeći broj telefona postoji uvezan tekuči račun.

Ako postoji, potvrđuje mi tu informaciju (bez prikaza računa) i ja unosim iznos koji želim da mu uplatim i potvrđujem plaćanje.

Putem IPS transakcije, novac je na njegovom računu u roku od 10 sekundi (stalno ponavljam 10 sekundi, ne proizvoljno, to je rok postavljen od strane NBS za izvršenje IPS transakcije).

Biće potrebno vreme da ovo zaživi, da što više ljudi registruje avatar, ali pogodnosti su veoma jasne.

Šta dalje sa CAS?

Potencijal smeštanja brojeva računa u jedan registar, vezanih, što fizičkih što pravnih lica, zaista je veliki.

Broj registracije automobila kao avatar

Pored broja telefona, zašto se ne bi mogao u CAS registrovati i broj tablice. Prilikom ulaska na parking, kameraregistruje broj tablice, kao i prilikom izlaska i direktno sa računa naplaćuje parking tačmo onoliko koliko ste na parkingu proveli, u sekundu.

Po istom principu, mogla bi da se naplati i putarina na naplatnim rampama.

Face ID kao avatar

U Kini npr, kao avatar se koristi i lice, a plaćanje sa tekućeg računa u prodavnici se obavlja prostim pogledom u kameru.

Ostali primeri vama na maštu :)

Share the joy